Menu
  • Domov
  • Nasveti
  • Kako lahko sodobni kamini poskrbijo za topel, eleganten in stilsko opremljen dom?

V današnjem hitrem tempu življenja si vsi želimo koščka udobja in pridih topline, ko se po napornem dnevu vrnemo domov. Nič ne dopolni občutka domačnosti tako kot kamin, ki ne le greje, ampak tudi estetsko obogati prostor.

Gretje s toploto polen oz. lesa  med jesenskimi in zimskimi meseci prinaša ene najprijetnejših občutkov in ima med načini ogrevanja že zelo dolgo tradicijo. Ogenj v kaminu ne samo, da popestri prostor in ga ogreje, ampak ljudem prinaša tudi občutek miru in varnosti.

Zato ne preseneča dejstvo, da se kljub številnim sodobnim možnostim ogrevanja ljudje še vedno vse pogosteje odločajo za investicijo v kamin. V sodobnih različicah ne samo, da so toliko bolj energetsko učinkoviti, ampak v prostor vnašajo tudi izjemen dizajnerski učinek. Nenazadnje pa moramo priznati, da je toplota polen še vedno prevladujoča, saj nam daje prijeten občutek topline.

 

Sodobni kamin – estetski dodatek s tradicionalnim pridihom

Tradicionalni kamini so znani po svoji robustnosti, klasičnem oblikovanju in pristni toplini ognja, toda sodobni kamini se jim z inovativnimi izboljšavami in izgledi postavljajo ob bok, zato v zadnjih letih krasijo vse več domov.

Kako se sodobni modeli razlikujejo od tradicionalnih?

Sodobni kamini Tradicionalni kamini
Dizajn in izgled Moderen, eleganten, pogosto minimalističen, ne zahteva veliko prostora za vgradnjo. Vključuje inovativne materiale in oblike. Klasičen, robusten izgled, ki zahteva veliko prostora za vgradnjo.
Energetska učinkovitost Višja energetska učinkovitost, boljši izkoristek toplote, čisto izgorevanje. Manjša energetska učinkovitost, večji del toplote lahko uhaja skozi dimnik, nečisto izgorevanje.
Vgradnja in vzdrževanje Enostavnejša vgradnja, manj vzdrževanja. Zapletenejša vgradnja in več vzdrževanja.
Cenovni razpon Pogosto  cenejši zaradi  naprednejše tehnologije in minimalistične izgradnje. Pogosto dražji zaradi zahtevne, robustne izgradnje.
Vpliv na okolje Običajno okolju bolj prijazni, bolj učinkovito izgorevanje, z manj izpusta emisij. Lahko proizvajajo več emisij, odvisno od vrste goriva in učinkovitosti izgorevanja.
Distribucija toplote Boljša kontrola nad distribucijo toplote, možnost toplovodnega ogrevanja ali ogrevanja več prostorov. Omejeno na prostor, kjer je kamin nameščen, manjša kontrola nad distribucijo toplote.
Varnost Običajno bolj varni, z manj tveganja za požar zaradi zaprtih sistemov in naprednih varnostnih funkcij. Višje tveganje za iskre in požar, potrebna previdnost pri uporabi odprtega ognja.
Atmosfera in občutek Prisotna »pristnost« naravnega ognja, ki ustvarja posebno vzdušje in občutek topline.

Ni dimljenja, predvsem sodobni sistemi dvižnega odpiranja kaminskih vrat to popolnoma onemogočajo.

Prisotna »pristnost« naravnega ognja, možno dimljenje, še posebej pri odprtem sistemu oz. pri odprtem ognju.

 

Brezčasen dizajn, ki inspirira notranje oblikovanje

V sodobnih kaminih funkcionalnost in estetika združujeta svoje sile in ustvarjata harmonično ter privlačno središče v domu, ki ne le greje, ampak prostor tudi estetsko obogati. Ta simbioza se kaže v tem, kako so sodobni kamini oblikovani in kako delujejo.

Sodobni kamini so zasnovani z mislijo na moderno bivanje. Oblikovalci kamnov se ne osredotočajo več zgolj na njihovo osnovno funkcijo zagotavljanja toplote, temveč tudi na to, kako se kamin vizualno vključuje v prostor. Rezultat je široka paleta dizajnov – od minimalističnih, čistih linij, ki dopolnjujejo moderno arhitekturo, do bolj ekstravagantnih in umetniških modelov, ki postanejo osrednji vizualni element prostora.

Poleg tega tehnološki napredek omogoča, da sodobni kamini delujejo bolj učinkovito in čisto. To pomeni manj vzdrževanja in boljši izkoristek energije, kar je ključnega pomena za sodobne uporabnike, ki cenijo trajnost in ekonomičnost. Sodobni kamini na drva oz. polena  lahko vključujejo tudi pametne tehnologije (daljinsko upravljanje ali upravljanje preko pametnega telefona). BEF HOME je razvil aplikacijo NETWORK-T meter, ki nas preko beleženja temperature v kurišču  opozori, kdaj je pravi čas, da se naložijo polena v kamin.

Ti elementi – dizajn, učinkovitost in sveži pristopi sodobnih inovacij – postavljajo sodobne kamine v središče trendov notranjega oblikovanja. Kamini niso več zgolj utilitarni elementi, ampak so postali ključni kos notranje opreme, ki lahko definira prostor.

Zaradi sposobnosti, da združijo praktično funkcijo z estetskim videzom, so idealni za sodobno bivalno kulturo, kjer je vsak element doma skrbno premišljen in oblikovan tako, da ustvarja celovito ter privlačno bivalno izkušnjo.

V podjetju DIMNIKI IN KAMINI KLEMENC smo razvili sistem delne akumulacije in se približali potrebam sodobnega uporabnika, ki želi s kaminom  prostor dokaj hitro ogreti, po drugi strani pa želi, da se po   zaključku kurjenja še nekaj časa  vzdržuje toplota v prostoru v odvisnosti  od samega časa kurjenja.

 

Vaš partner za toplino doma

V podjetju DIMNIKI IN KAMINI KLEMENC  verjamemo, da kamin ni le vir toplote, ampak tudi središče doma. Zato ponujamo modele, ki združujejo vrhunsko funkcionalnost z brezčasnim dizajnom.

Smo ekskluzivni zastopniki kaminskih vložkov in peči  BEF HOME , ki so tehnološko in razvojno zelo  napredno ter  eno izmed vodilnih podjetij proizvodnje kaminov. Zaposlujejo ekipo najboljših in inovativnih razvojnih inženirjev, ki so razvili energetsko učinkovite  ter estetsko dovršene kamine. Od minimalističnih linij do elegantnih oblik –  naši kamini so zasnovani tako, da lahko zadovoljijo želje vsakega kupca.

V DIMNIKI IN KAMINI KLEMENC nismo specializirani samo za izgradnjo dimnikov in dimniških sistemov, temveč tudi za strokovno in kakovostno izvedbo pri vgradnji in obzidavi kaminov, postavitvi peči in njihovi povezavi na dimnik. Naša vizija je zagotavljati najvišjo kakovost na vseh področjih našega delovanja, kar izkazujemo tudi s ponosnim generalnim zastopništvom enega izmed vodilnih proizvajalcev  vrhunskih  kurišč BEF HOME, katerega zaupanje smo   pridobili z dolgoletnim uspešnim delom in strokovnim znanjem.

Naše podjetje DIMNIKI IN KAMINI KLEMENC smo  družinsko podjetje s tradicijo, zaposlujemo svoje strokovnjake in izvajalce ter montažerje ne terenu. Delamo s srcem, smo razvojno naravnani  in nenehno stremimo k izboljšavam sistemov ogrevanja.

Torej, če iščete celovite rešitve – od svetovanja,  izgradnje dimovodnega sistema, do izbire kamina v našem moderno urejenem razstavnem salonu v Mislinji , montaže, vgradnje kamina, servisa oz. zagotavljanja rezervnih delov,  ste na pravem mestu. Da zagotovimo popolno umestitev kamina v vaš prostor  in ga prilagodimo vašemu  življenjskemu slogu, naša ekipa strokovnjakov predhodno opravi tudi ogled na vašem domu. Naš cilj je zagotoviti, da vsak kamin, ki ga namestimo, ne le greje vaš dom, ampak tudi vizualno obogati vaš bivalni prostor in tako greje tudi vaše srce.